tisdag 3 juli 2012

Utsikter i Rom

I slutet av juni besökte vi Rom och vandrade runt i staden under några dagar. Vårt hotell låg mitt på via Nazionale, med lagom gångavstånd från både tågstationen (Termini) och de flesta av stadens sevärdheter.

Tre tips för dig som tänker besöka Rom:

1.      Bästa sättet att ta sig till och från flygplatsen Fiumicino är med tåget Leonardo express som kostar ca 14 Euro för en enkel resa. Tåget tar ca 30 minuter och stannar/utgår från Termini. Att åka shuttle-bus eller taxi är förenat med livsfara eftersom trafiken i Rom är extremt hetsig, hastigheterna är höga och avstånden mellan bilarna minimala. En lugn tågresa är alltså att föredra för den som vill komma fram...

2.      Om du ska besöka Vatikanen är en guidad tur (beställs via nätet hemifrån innan avresa, t.ec via Ticmate) att rekommendera. Du slipper köa i timtal i hettan utan får i stället gå före och blir väl omhändertagen och informerad. Väl investerade pengar!

3.      Lagom tid i Rom är minst tre dagar på plats (resdagarna ej inräknade).

Några förslag på sevärdheter att besöka:

Colonna Traiana


Pantheon


Fontana di Trevi


Vatikanen med museet och Peterskyrkan


Capitolium


Colusseum


Imperial Forums

Det finns självklart fler platser att besöka som t.ex. Spanska trappan, många museer (t.ex. Musei Capitolini) samt mängder med vackra kyrkor .Inga kommentarer: